BSCI - Business Social Compliance Initiative

Het Business Social Compliance Initiative (BSCI) is een initiatief ter ondersteuning van de detailhandelaren, importeurs en merken om arbeidsomstandigheden te verbeteren in fabrieken en landbouwbedrijven wereldwijd. Hun visie is een wereld van vrije handel en duurzame mondiale toeleveringsketens, waarin fabrieken en landbouwbedrijven compatibel zijn met zowel de nationale arbeidswetgeving als de IAO-conventiebescherming van de rechten van de werknemers.

Velen van deze leveranciers zijn gevestigd in landen waar nationale wetten ter bescherming van werknemers ontoereikend of slecht afgedwongen zijn. Om dit aan te pakken hebben veel bedrijven en organisaties individuele gedragscodes en eigen controlesystemen opgesteld. De proliferatie van individuele codes, diverse auditprocedures en uiteenlopende implementatiebenaderingen hebben geleid tot verwarring en onnodige duplicatie van inspanningen en kosten voor detailhandelaren, importeurs en producenten.

BSCI pakt deze uitdaging aan door het aanbieden van één gemeenschappelijke Code of Conduct en één uitvoeringssysteem waarmee bedrijven gezamenlijk inspelen op de complexe arbeidszaken binnen hun supply chain. Om de uitvoering van de gedragscode te vereenvoudigen, ontwikkelen zij - met de inbreng van de deelnemende ondernemingen en stakeholders - een breed scala van instrumenten en activiteiten om te controleren, te trainen en informatie te delen ter verbetering van de arbeidsomstandigheden in de supply chain van de deelnemende organisaties.

Als geaccrediteerde/gekwalificeerde onafhankelijke partij wordt b2bSustainable al jarenlang ingeschakeld als tussenpersoon/partner om deze BSCI-audits wereldwijd uit te voeren.

Indien u op zoek bent naar Nederlandstalige auditoren en/of meer informatie wilt over BSCI, kunt u ons op naast genoemd telefoonnummer bereiken, of laat hier uw telefoonnummer en/of emailadres achter. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.